İşletim Sistemi Seçimi
Bunlardan ilki işletim sistemi seçimidir. Malesef ki bir çoğumuzun kullanmaya aşikar olduğumuz windows tabanlı işletim sistemleri zaman zaman kodlama ve dolayısıyla siber güvenlik alanında yetersiz kalabilmektedir. Bu nedenle öncelikle temel de olsa bu alanda en çok tercih edilen linux tabanlı işletim sistemlerini kullanmaya başlayarak siber güvenlik konusunda önemli bir adım atmış olabileceksiniz. Her ne kadar önceleri diğer işletim sistemleri ile farkının anlaşılmasında güçlük çekseniz de bu alanda ilermeye başladığınızda doğru tercih yaptığınızın farkına varacaksınızdır.
Temel Yabancı Dil Eğitimi (İngilizce)
Bilindiği gibi yazılım ve kodlama büyük ölçüde yabancı dile ağırlıklı olarak ilerlemektedir. (İngilizce) Bu nedenle akıcı bir yabancı dil bilgisi zorunluluğu bulunmasa da en azından B1 seviyesinde yabancı dil bilmeniz faydalı olacaktır. Bu gün siber güvenlik alanında verilen akademik eğitimlerde örneğin siber güvenlik meslek yüksek okullarında bu sorunun önüne geçilmesi için öncelikle ilk yıl ingilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. Yabancı dil konusunda siber güvenlik eğitimleri sırasında kendinizi geliştirmeniz de mümkündür. Direkt olarak bu eğitimlere başlayarak eğitimler sırasında sık karşılaştığınız yabancı dil kavramlarını öğrenerek bu sorunu ön bir çalışma olmaksızın da halletmeniz mümküdür.
Kararlılık
Sevilerek yapılan her meslek kesinlikle kimeye sıkıcı gelmeyeceğinden kuşkumuş bulunmamaktadır. Ancak buna rağmen zaman zaman siber güvenlik alanındaki eğitimler sıkıcı gelmeye başlayabilir. Bu aşamada pes etmeyerek eğitimlerin üzerine gitmenizde kariyer açısından sizlere faydası vardır.